برای ورود به این رشته شما می توانید با ثبت نام در دانشگاه های مورد نظر خود، فرصت ورود به دانشگاه های برتر را داشته باشید. با توجه به اهمیت و کاربرد بسیار گسترده ای که مهندسی برق در جامعه دارد، ورود به این رشته بدون کنکور همچنان یک گزینه مناسب و قابل توجه برای دانشجویان علاقهمند است. در این مقاله قصد داریم اطلاعات کامل و جامعی درباره مهندسی برق بدون کنکور در دانشگاه های دولتی، آزاد و پیام نور در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید تا با این رشته بیشتر آشنا شوید.
دانشگاه های دولتی همه ساله به دانشجویانی که نتوانسته اند در آزمون کنکور شرکت کنند یا موفق به قبولی در رشته مهندسی برق نشده اند، فرصت ورود به این رشته را فراهم کرده اند. برای ورود به مهندسی برق بدون کنکور در دانشگاه های دولتی، ارائه مدارک و سوابق تحصیلی مرتبط الزامی است.
در اصل، این دانشگاه ها با بررسی سوابق تحصیلی داوطلب اقدام به پذیرش دانشجو می کنند. مدت زمان تحصیل در رشته مهندسی برق بدون کنکور مقطع کاردانی به مدت 2 سال است و شما پس از آن موفق به اخذ مدرک فوق دیپلم خواهید شد. مدت زمان تحصیل در این رشته مقطع کارشناسی به مدت 4 سال است تا بتوانید مدرک لیسانس دریافت کنید.
برای ثبت نام در رشته مهندسی برق بدون کنکور در دانشگاه های دولتی، ابتدا باید وارد سایت سازمان سنجش کشور به نشانی www.sanjesh.org شوید و دفترچه راهنما را دانلود کرده و به دقت مطالعه کنید. سپس با خرید کارت اعتباری و پرداخت هزینه ثبت نام، یک شماره سریال اعتباری دریافت می کنید.
سپس فرم ثبت نام را پر کنید، چندین کد رشته محل را انتخاب نمایید و همچنین، مدارک لازم مانند عکس، کارت ملی، تمامی صفحات شناسنامه، مدرک تحصیلی خود را اسکن کنید. پس از اتمام این مراحل، شماره پرونده و کد رهگیری به شما داده خواهد شد.
زمان ثبت نام در مهندسی برق بدون کنکور دانشگاه دولتی بر اساس سوابق تحصیلی، هر سال در دو نوبت مهر ماه و بهمن ماه انجام می شود. علاقمندان می توانند در این بازه های زمانی نسبت به ثبت نام خود اقدام کرده و مراحل لازم را طی کنند.
داوطلبانی که در رشته مهندسی برق بدون کنکور در دانشگاه های دولتی نوبت دوم (شبانه) پذیرفته شده اند برای گذراندن واحدهای درسی خود باید شهریه پرداخت کنند. اگر چه هر ساله بر مبلغ شهریه ها افزوده می شود و نمی توان عدد واحدی را عنوان کرد، اما به طور میانگین در هر ترم ما بین 6 الی 7 میلیون تومان از دانشجویان مقطع کارشناسی نوبت دوم، شهریه دریافت می شود.
بسیاری از دانشگاه های آزاد امکان تحصیل در رشته مهندسی برق بدون کنکور را فراهم کرده اند. علاقمندان می توانند با ثبت نام در این دانشگاه ها و پرداخت شهریه، در کلاس های درس حاضر شوند. شاید پرداخت بالای شهریه در دانشگاه آزاد نسبت به دانشگاه های دولتی و پیام نور برای برخی دانشجویان اندکی دشوار باشد، اما مطمئنا ارزش آن را دارد و در آینده می توان به موقعیت های شغلی خوبی دست یافت.
برای ثبت نام در مهندسی برق بدون کنکور دانشگاه آزاد باید مراحل زیر را طی کنید:
1. مراجعه به سایت دانشگاه آزاد اسلامی کشور به نشانی www.sanjesh.org و دانلود دفترچه راهنما
2. مطالعه دقیق دفترچه راهنما
3. خرید کارت اعتباری از طریق درگاه های بانکی و پرداخت هزینه ثبت نام
4. دریافت فرم ثبت نام و تکمیل آن، انتخاب کد رشته محل ها
5. اسکن کردن مدارک مورد نیاز اعم از عکس، کارت ملی، شناسنامه، مدرک تحصیلی و …
6. در نهایت، دریافت شماره پرونده و کد رهگیری
زمان ثبت نام در مهندسی برق بدون کنکور دانشگاه آزاد تقریبا هر سال مشخص است و در دو نوبت مهر ماه و بهمن ماه انجام می شود. افراد واجد شرایط می توانند ثبت نام خود را در این زمان های مشخص شده انجام دهند.
همانطور که قبلا گفتیم، شهریه مهندسی برق بدون کنکور دانشگاه آزاد در مقایسه با دانشگاه های دولتی و پیام نور بالاتر است و هر سال نیز بر مقدار آن افزوده می شود. به طور تقریبی در هر ترم بالای 8 میلیون تومان از دانشجویان مقطع کارشناسی شهریه دریافت می شود.